FLATEBY HUNDEKLUBB
Postboks 31
1916 Flateby
E-post: fhk1911@gmail.com

  25 års jubileum 1988 - 2013

Blogg

VELKOMMEN TIL FLATEBY HUNDEKLUBBS EGEN LILLE BLOGG. HER VIL VI MED JEVNE OG UJEVNE MELLOMROM SKRIVE LITT OM HVA VI HAR GJORT I KLUBBEN, KURSER OG ANNEN INFORMASJON. SOM VI ØNSKER Å DELE MED MEDLEMMENE VÅRE.


view:  full / summary

Litt Pause

Posted by Flateby-Hundeklubb on August 10, 2017 at 11:35 AM Comments comments (2)

Hei alle nye og gamle medlemmer.

Som skrevet tidligere, her blir det oppdateringer i tide og utide.

Vi har fått utrettet mye den første delen av 2017 og vi håper på vidreførelse av prosjektene vi har startet. Men dette krever mere midler som det må søkes om. Målene er å få ferdig ny bane halvdel, men dette krever hvert fall 150 000,- kr til inn i midler. Samt at vi må få utbedret veien vår som har blitt veldig dårlig grunnet mye regn og tungtrafikk.

Høsten kommer fort, vi starter opp kursene den 21 august, samt våre ukentlige treninger av ymse slag. Lørdag den 26. august skal vi delta på Bygdedagene som har blitt fast tradisjon. Møt oss der, vil du hjelpe til med salg/ opprigg/ nedrigg eller bare vil kjøpe lodd for å støtte klubben. Ja så si ifra. :)

Søndag 24. september da skal vi avholde vårt første stevne i Rally lydighet, noe som blir spennende for alle sammen da vi vet at slike stevner ofte drar mye folk. Og ikke minst at vi aldri har forsøkt dette før. Men vi tror dette går bra. Her trenger vi også hjelp av ymse slag dagen før og på stevne dagen så føler du for å bidra si ifra :)

Minner også om at du kan støtte klubben via grasrotandelen.

Som leder i 2 år nå så har jeg satt mitt verv på vent for en periode av personlige årsaker. Jeg vil vurdere hvorvidt jeg vil fortsette næremere nyttår. Dette til informasjon for de som skulle lure. Dette har ingenting med klubben å gjøre, men endringer i egen livssituasjon.

Ønsker alle en flott ny treningsseong sammen oss :) Og velkommen tilbake til nye og gamle medlemmer.

Hilsen Hege

Hipp hurra

Posted by Flateby-Hundeklubb on November 16, 2016 at 3:20 PM Comments comments (1)

Hei alle sammen :D

Jeg lovet oppdateringer litt jevnt og ujevnt, noe jeg føler at jeg klarer å innfri ganske bra :D Høsten er over, selvom været følger oss fortsatt, men vi har gått inn i vintertiden med alt den fører med seg.

Høsten har vært preget av kurser av forskjellige slag. Vi har vært gjennom valpekurs, 2 agility kurser, sporkurs og et kurs i hverdagslydighet. Kurser som har vært vellykkede og deltagerne har vært godt fornøyde med gjennomføringen og av egen innsats. Og da klapper vi oss selv på skuldrene og klikker og knipser godbiter til deltagerne.

I skrivende stund sitter jeg i påvente av svar fra kommunen om vi får støtte til å fortsette arbeidene på nye bane halvdelen. Vi fikk tidligere i høst godkjent 15 000 kr i støtte til å gjøre vårt klubbhus handicap vennlig, noe vi tar av oss hatten for og gleder oss til å påbegynne. Nå krysser vi fingrene for at vi skal få rodd i land siste del av banen vår, en kostbar affære som vi trenger mye midler til for å få realisert i nær fremtid.

På tvers av alle kurser som har vært har vi hatt noen ildsjeler som har holdt våre faste tirsdagstreninger i hevd, vi har hatt faste treninger i rallylydighet og noen få treninger i agility.

Sist nevnte gren vil bli noe strengere type trening enn de andre vi har hatt. Dette skyldes at vi tenker sikkerhet for hunder og eier, det er mye rundt agility vi ikke var klar over før vi hadde kurs med Irene nå i høst. Og med den erfaringen hun har og de rådene hun har gitt oss, velger vi å opprettholde en "streng" linje hva disse treningene angår. Det er også en av grunnene til at alt utstyret er innelåst, samt at vi tenker på faren for tyveri og at folk og hunder skal skade seg ved feil bruk av dette. En utfyllende forklaring finnes på vår facebook side.

Til helgen braker det løs med julebord og alt det medfører av latter og trang hjelm. I år har vi vært tankeløse hele denne hønsefarmen som driver skuta og lagt julebordet til samme helg som Dogs4All. Ikke veldig gjennomtenkt, men en lærdom for neste år. Resultatet var noe nedgang i påmeldinger, men for oss som ikke må opp tidlig lørdag morgen så blir det en kveld med god mat, godt drikke, mye hund og mye dårlig humor :D Vi gleder oss veldig vi som skal slenge hæler i taket og tenner i tapeten :D

Forutenom dette kalaset, drar vi i år som i fjor i gang nissefest for store og små. Vi vil lage grøt, servere gløgg og saft. Nisse kommer i år også for de små og for de store er det bare godt selskap og en koselig avrundring av et meget produktivt 2016 :) Følg med på vår facebook side for påmelding. Datoen er satt til tirsdag 20. desember. :)

Så inntil neste gang jeg finner det for godt å sette meg ned og skrive noen linjer, ønsker jeg dere alle en fortsatt flott kveld videre og ikke minst flott førjulstid :)

Førjulshilsen fra

Hege S. Thømt

Leder i FHK

Fart og moro med agility

Posted by Flateby-Hundeklubb on September 12, 2016 at 5:15 AM Comments comments (0)

I helgen hadde vi gleden av å ha besøk av Irene Rogstad Heggen som skulle gi våre kursdeltagere et innblikk i hvordan agility faktisk fungerer. Og jeg skal vi fikk noen aha-opplevelser alle sammen. For hvem skulle tro at det å få hunden til å hoppe litt hinder skulle være så veldig vanskelig? Men det er det faktisk, tro det eller ei. Hunden er ikke laget for å hoppe over hinder, derfor velger de den letteste veien. Nemelig å gå rundt hinderet :lol: Noe undertegnede også ville ha valgt å gjøre da hun heller ikke er laget for hopping.

Hoppingen i seg selv var en utfordring for mange, men den største utfordringen lå i helgen hos hundeførerne. Det er jo ofte slik at det er veldig ofte at det heter seg at hunden er på kurs med fører, da bokstavligtalt. For det vi som førere som ofte gjør ting veldig vanskelig for hunden. Vi veiver og fekter rundt med armer og bein, noe som kan forvirre de fleste, og hvertfall hundene. Noe kursdeltagerne fikk erfare.

Skal man lykkes, da må man gi klare signaler i form av kroppsspråk og komandoer, samt gjøre øvelsene så lette som mulig for hundene.

Og hvordan gjøres dette :roll: Irene var en veldig dyktig og ikke minst rutinert dame. Hun forklarte deltagerne på en god måte hvordan ting skulle gjøres, hun viste hvordan det skulle gjøres, både med seg selv og med hundene sine. Så dette ble et flott og veldig lærerikt kurs for de som hadde meldt seg på, men også for oss observatører var det lærerikt.

Deltagerne var gjennom mange forskjellige typer hoppeteknikker for god innlæring hos hund og eier. De sendte hundene gjennom tuneller og fikk grundig innlæring av hvordan få hundene til å gå slalåm. Irene fortalte om skadeforebygging, oppvarming, belønningen og mye mye mer. Tror deltagerne var ganske slitne i hodet søndag kveld med så mye ny informasjon som skulle fordøyes.

Men de hadde også pauser i løpet helgen, pauser som ga rom for hyggelige og tidvis morsomme samtaler og utveksling av erfaringer. Det ble allerede fastsatt ny helg med kurs. Dette kurset blir helgen 15-16 oktober, og da blir det med nytt utstyr også. Så det blir flott, vi gleder oss.

Flere bilder fra kurset finner dere på facebook siden vår.

Takk til Irene for en flott helg :o

Hilsen Hege, leder i FHK

Første blogging

Posted by Flateby-Hundeklubb on August 1, 2016 at 5:45 PM Comments comments (3)

Hei og hopp alle medlemmer.

Nå er sommerferien snart over for de fleste og hverdagen kommer med jobb og skole. Men med jobb og skole betyr det at vi endelig starter opp våre aktiviteter. Og denne høsten har vi mange kurser å tilby dere medlemmene, noe gammelt og noe nytt.:)

Vi starter opp med våre faste treninger på tirsdager den 16. august og allerede 22. august starter vårt første kurs. Vi starter opp med valpekurs som alltid, dette for at de som har lyst etter endt kurs, kan melde seg videre på hverdagslydighetskurset.

Lørdag 27. august er vi å treffe på Bygdedagene i Kirkebygda. Et flott arrangement hvor vi har mulighet til vise oss litt ekstra frem for bygda med oppvisning og ellers reklamering i form av flyers utdeling, stand med kiosksalg og loddsalg. :) Skulle noen ha lyst til å hjelpe til denne dagen med salg for noen timer eller rett og slett vil være med på oppvisningen, så gi meg endelig beskjed. Vi trenger all hjelp vi kan få.

Vi har bestilt masse nytt og flott agility utstyr som er forventet levert i slutten av september, det er siste beskjeden vi fikk fra leverandøren. Dette gleder vi oss enormt til. Så fort dette er på plass vil vi forsøke å få i gang organisert trening ukentlig og kjøre kurser hvertfall vår og høst. 

Ellers jobbes det med nye søknader om midler hos kommune og gjensidigstiftelsen. Målet og håpet er å kunne få ferdig nye delen av banen til våren, men dette krever mye penger. Så vi får prøve lykken der vi kan prøve lykken. Vi hadde også kunnet ønske oss å få ferdigstilt verandaen vår også neste vår. Da ved å gjøre endringer slik at det skal være mulighet også for rullestolbrukere og komme seg opp og inn til klubbhuset. Som leder har jeg en visjon om hvordan dette bør gjøres og hvordan det skal se ut, men der har vi igjen utfordringen å få tak i midler.

Vi hadde før sommeren valpeshow og lydighetsstevne. Denne gangen på eget område pga litt sviktende påmeldinger. Men tross få påmeldte så ble det et flott arrangement. Værgudene var på vår side hele dagen, så det ble en varm dag for 2- og 4 beinte. Men heller det enn regnvær. Fra egen klubb var det flere som var med å konkurrerte denne dagen med mye bra resultater på alle sammen. Og slikt synes vi selvsagt er moro.8)

Neste år er det planlagt lydighetsstevne søndag 18. juni, vi leker også med tanken å avholde valpeshow samtidig, men dette er ikke helt bestemt ennå. Det som er bestemt er at vi skal for første gang avholde stevne i rallylydighet, noe som skal bli veldig spennende for oss. Dette stevne vil bli på høsten i 2017.

Ønsker dere alle en flott uke videre :DRss_feed